Αρκετοί μπορεί να αναρωτιούνται ποιο είναι το παζλ των αναρτήσεων του typhoon (όπως έχουμε αναφέρει σε άλλα posts και σχόλια) και πώς μπορούν να το αντιληφθούν. Η γενική απάντηση είναι η εξής απλή: Κάθε ανάρτηση είναι ένα δεδομένο μιας ιστορίας με ενδιαφέρον για την Ελλάδα! Η ανάρτηση είναι το προεόρτιο εξελίξεων που θα επηρεάσουν τη χώρα.
Όπως έχουμε γράψει, γνωρίζουμε πολλά και μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη περισσότερα. Ξέρουμε τι είναι απλές θεωρίες συνομωσίας και τι είναι πραγματικότητα. Κάθε θέμα που παρουσιάζεται στο typhoon (ως κείμενο, εικόνα, γελοιογραφία, ή ακόμα και τραγούδι) έχει άμεσες, ή συνειρμικές σχέσεις με τις εξελίξεις.
Εμείς σκεφτόμαστε με εικόνες. Ελπίζουμε ότι όποιοι με παρόμοια σκέψη μας παρακολουθούν μπορούν να καταλάβουν τα μηνύματα.
1. Δείτε το post: “Στυλιανίδης ο Πειρατής» (16/10/2009). Τότε πολλά ακούγονταν ότι ο Ευ.Στυλιανίδης θα εκπροσωπούσε τη γενιά των σαραντάρηδων στη διεκδίκηση της αρχηγίας της Ν.Δ. Ήταν μία σαφής προειδοποίηση ότι ο συγκεκριμένος έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα που δεν του επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Συγχαρητήρια στο blog Piazza del Popolo από την Κομοτηνή που και λόγω τοπικού ενδιαφέροντος το κατάλαβε σχεδόν αμέσως. Εδώ θα δείτε την τρέχουσα σχετική επικαιρότητα!
2. Ας δούμε και κάτι πιο σύνθετο:
Πριν 3 μέρες (5/11/2009) η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συζήτησε και ψήφισε σχετικά με το πόρισμα Goldstone για εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας. Το πόρισμα αυτό συμπεραίνει ότι τόσο το Ισραήλ, όσο και η Χαμάς είναι πιθανό να διέπραξαν εγκλήματα πολέμου που έρχονται σε αντίθεση με τη Σύμβαση της Γενεύης.
Στη σχετική ψηφοφορία το πόρισμα υπερψηφίστηκε από 114 κράτη, καταψηφίστηκε από 18 κράτη, ενώ 44 δήλωσαν ότι απέχουν από την ψηφοφορία.
Τονίζουμε ότι οι ΗΠΑ καταψήφισαν το πόρισμα, η FYROM επίσης, ενώ η Ελλάδα ήταν μεταξύ των χωρών που δήλωσαν ότι απέχουν.
Αυτό το νέο έγινε αντιληπτό σήμερα 8/11/2009 από τα ελληνικά blogs.
Το Ισραήλ θεώρησε μεγάλη διπλωματική επιτυχία το αποτέλεσμα, αφού γνωρίζει τη διεθνή κατακραυγή που έχει δημιουργηθεί για το ζήτημα. Για όσους δεν γνωρίζουν τονίζουμε ότι ο Lieberman αντιπροσωπεύει την εθνικιστική πολιτική άποψη στο Ισραήλ και συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας του Νετανιάχου, ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ως Υπουργός Εξωτερικών.
Το Ισραήλ θεώρησε μεγάλη διπλωματική επιτυχία το αποτέλεσμα, αφού γνωρίζει τη διεθνή κατακραυγή που έχει δημιουργηθεί για το ζήτημα. Για όσους δεν γνωρίζουν τονίζουμε ότι ο Lieberman αντιπροσωπεύει την εθνικιστική πολιτική άποψη στο Ισραήλ και συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας του Νετανιάχου, ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ως Υπουργός Εξωτερικών.
Τώρα, το πρώτο ερώτημά σας θα είναι γιατί καταψήφισαν οι ΗΠΑ. Λοιπόν, το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί από το post με τίτλο «Η Μοσάντ άρχισε να «πλήττει» το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα». Για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν πρόκειται για συμφωνία διατήρησης της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Δυστυχώς, οι εριστικές αντεγκλήσεις προέρχονται και από τις δύο πλευρές.
Το δεύτερο ερώτημά σας θα είναι γιατί απείχε η Ελλάδα. Μα ως ελάχιστη τήρηση ισορροπιών, τη στιγμή που η FYROM ακολουθεί το αμερικανικό πρόσταγμα για οτιδήποτε. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε κάποια σημαντικά ανοιχτά εθνικά ζητήματα προς διαπραγμάτευση στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών (ονομασία Μακεδονία, Κυπριακό, Πατριαρχείο Κων/πόλεως, ελληνοτουρκικά).
Σχετικά ποστ:
(Αυτό προσέξτε το. Προφανώς συζητήθηκε με τον Γ.Γ. Μπαν-Κι-Μούν)
Όλα τα άρθρα μας έχουν αυτή τη διάρθρωση. Γενικά, προτιμούμε να σας δίνουμε άρθρα που έχουν δημοσιεύσει άλλοι, για έναν απλό λόγο: για να σας πούμε ότι τα νέα ήδη τα ξέρετε – κρατήστε όμως κάποια ως δεδομένα!
Τέλος, για όλα τα άλλα posts θα σας αφήσουμε να σκεφτείτε μόνοι σας. Εκτός κι αν τύχει και ρωτήσετε. Εδώ είμαστε για να εξηγήσουμε και να συζητήσουμε.
2 σχόλια:
καλημερα και καλη βδομαδα
πιστευω οτι ο καθενας δινει το μηνυμα του με μοναδικο τροπο
οι εικονες ειναι ενας εξυπνος τροπος να πεις πολλα χωρις να γραψεις τιποτα
φιλακια
Αυτή ακριβώς είναι και η δική μας άποψη.
Ευχαριστούμε που τη συμμερίζεσαι.
Για μας, δείχνει καλή αντίληψη των πραγμάτων.
Δημοσίευση σχολίου